Plans d'àpats

El meu amic em va presentar a la Semla sueca fa un any, abans de la pandèmia, en un local de…

El meu amic cookingwithamy em va presentar a la Semla sueca fa un any, abans de la pandèmia, en un restaurant escandinau local, kantinesf. De seguida vaig tenir tota la intenció d’anar a casa per fer-los jo. Però llavors *vagament agitant a l’aire* va passar tot això. I de seguida me’n vaig oblidar. Però aleshores va passar el Fat Tuesday i vaig trobar notes de receptes per a Semlor a la meva llibreta i em vaig adonar. Mai vaig arribar a fer-los. Semlor (el plural de semla) es menja tradicionalment a Suècia entre el dimarts gras i la Pasqua. Encara que avui dia la gent els estima tant que els pots trobar a les fleques sueques just després de Nadal i fins a Setmana Santa. Si no heu tingut mai una semla, és un pa dolç a l’estil brioix amb aroma de cardamom llevat amb pasta d’ametlla i nata lleugerament muntada al seu interior, empolsat amb sucre en pols. També hi ha diferents variants. Alguns farcits de melmelada. Algunes tenen un glaçat de xocolata per sobre. Alguns utilitzen diferents fruits secs com els festucs en lloc d’ametlles. De vegades es serveix en un bol de llet tèbia. Però jo, me’ls menjaré senzills, amb una mica de cafè o te. Per descomptat, TAMBÉ tenia tota la intenció d’aconseguir una entrada al bloc i una recepta per al Semla. Però després la vida *una mà més vaga agitant-se a l’aire* i encara estic ajustant la recepta a la meva satisfacció. Però mentrestant, aquí teniu un adelanto d’un dels meus intents. Feliç dimarts gras a tothom! . . . . .

Related Articles

15 Comments

Back to top button