Plans d'àpats

En els molts viatges per carretera que he fet pels Estats Units, he…

En els molts viatges per carretera que he fet pels Estats Units, he tingut l’oportunitat de menjar pa fregit dels nadius americans. És un plat senzill, fet amb ingredients bàsics i té una història una mica complicada. Fa més de 150 anys, el govern dels Estats Units va obligar els nadius americans a traslladar-se d’Arizona a Nou Mèxic, a 300 milles de distància, un viatge conegut com el “Long Walk”. La terra on van ser traslladats no podia suportar els seus tradicionals cultius d’hortalisses i llegums. Així que se’ls donava productes enllaunats, així com farina blanca, sucre blanc i llard… que era l’elaboració del pa per fregir. La revista Smithsonian té un article excel·lent sobre la història del pa fregit. Si voleu saber-ne més, només cal que busqueu a Google “Història del pa fregit Smithsonian”. Així que avui, pel Dia dels Indígenes, he fet pa fregit. La massa és senzilla. Només farina, aigua, llevat i sal. El fregeixo un minut aproximadament i després el regeixo amb una mica de mel. L’Smithsonian té una recepta bàsica. El meu el vaig basar en el llibre de cuina Native American Cooking de Lois Ellen Frank, descendent de la tribu Kiowa. Quan em vaig traslladar a SF fa uns 20 anys, vaig saber sobre el Dia dels Pobles Indígenes. Ja hi havia un moviment a la zona de la badia de San Francisco per celebrar els pobles indígenes en comptes del Dia de Colom. El moviment es va fer més pronunciat el 2015 i es continua adoptant com a festa a 14 estats, DC i més de 130 ciutats dels EUA. La problemàtica història de Cristòfor Colom s’ha comentat en diversos articles a Internet. No entraré en tot això. No dubteu a buscar a Google o llegir la seva entrada a la Viquipèdia per obtenir més informació si ho voleu. Així que per a mi, avui, celebro el Dia dels Pobles Indígenes. Estimat per a tots vosaltres. Sé que és un moment difícil (en molts aspectes) ara mateix. Si pogués, m’agradaria poder compartir aquest pa amb vosaltres. Per obtenir més informació sobre el Dia dels Pobles Indígenes, visiteu illuminatives.org/indigenouspeoplesday2020 o simplement busqueu a Google el “dia dels pobles indígenes”. . . . . .

Related Articles

10 Comments

  1. I like this, and think it should be Indigenous People month (much like Black History month in Feb) because they deserve more than just one day. But, one change at a time. ❤️

  2. Thank you so much for this info! I literally just posted about today, and not knowing exactly what to make of it. So much sorrow is bound up in our food traditions.

Back to top button